كاربردهای انرژی زمینگرمایی بطور كلی به دو بخش عمده طبقه بندی میگردد
قیمت فایل فقط 21,600 تومان
بهرهبرداری از انرژی زمینگرمایی:
كاربردهای انرژی زمینگرمایی بطور كلی به دو بخش عمده طبقه بندی میگردد.
- تولید برق
- استفاده مستقیم از انرژی حرارتی
تولید برق:
به منظور تولید برق از انرژی زمینگرمایی، آبهای داغ یا بخارات داغ طبیعی از درون چاههای حفر شده به سطح زمین هدایت شده و جهت به چرخش درآوردن توربین مورد استفاده قرار میگیرند. آب داغ یا بخار داغ در نیروگاههای زمینگرمایی با گردش توربینهای خاص و مولدهای مربوطه باعث تولید برق میگردد. برخلاف نیروگاههای سوخت فسیلی هیچ ماده سوختی در نیروگاههای زمینگرمایی بكار برده نمیشود.
ایتالیا اولین كشوری بود كه در سال 1904میلادی توانست از انرژی زمینگرمایی نیروی برق تولید كند. چنانكه در میدان زمینگرمایی در ناحیه لاردرلو ایتالیا در سال 1940نیروی برقی بالغ بر 137مگاوات الكتریكی تولید میشد كه در جریان جنگ جهانی دوم آماج بمباران هوایی قرار گرفت و از بین رفت.این نیروگاه پس از جنگ بازسازی شده و مورد بهرهبرداری مجدد قرار گرفت به طوریكه در سال 1975 ظرفیت آن بالغ بر 380 مگاوات الكتریكی گردید. پس از جنگ جهانی دوم كشور زلاندنو اولین كشوری بود كه در سال 1958از دو واحد نیروگاه برق كه بوسیله بخار آب داغ منابع زمینگرمایی تغذیه میشدند بطور اقتصادی بهرهبرداری كرد.در سال 1960ایالات متحده آمریكا در ناحیه بیگ گیزرز واقع در 150كیلومتری شمال سانفرانسیسكو در آمریكا از بخار خشك میدان زمینگرمایی نیروی برق تولید كرد. سپس در مدت 17 سال بیشتر كشورهای جهان از این انرژی برق استحصال كردند.
تا اواخر دهة 50، بعلت ارزانی قیمت سوختهای متداول (نفت، گاز و زغال سنگ) بهرهگیری از انرژی زمینگرمایی چندان پیشرفتی نداشت.تنها برخی از كشورها بعلت موقعیت طبیعی توانسته بودند از آن بهرهگیری كنند.
بهرهبرداری از منابع انرژی زمینگرمایی بعنوان یك منبع عمده تولید انرژی، امروزه مورد توجه زیادی قرار گرفته است.افزایش ظرفیت تولید اقتصادی در مقیاس صدها مگاوات در تولید برق و همچنین استفاده مستقیم در طی سه دهه گذشته نشان دهندة پیشرفتهای چشمگیری در این زمینه است. تولید برق از منابع زمینگرمایی هم اكنون در 22 كشور جهان صورت میگیرد.
انرژی زمینگرمایی برخلاف سایر انرژیهای تجدید پذیر (خورشیدی، بادی، امواج و غیره) منشأ یك انرژی پایدار بشمار میآید. چنانكه بطور مداوم و بصورت 24 ساعت در روز و به 365 روز در سال میتوان با بار كامل از آن برق یا انرژی حرارتی تولید كرد. در صورتیكه سایر انرژیهای نو، فصلی و وابسته به زمان و شرایط خاصی هستند. در حال حاضر بیش از ۸۰۰۰ مگاوات الکتریسیته از انرژی زمین گرمایی در جهان تولید میشود که آمریکا با بیش از ۳۰۰۰ مگاوات در رتبه اول و فیلیپین با حدود ۲۰۰۰ مگاوات رتبه دوم را دارد.
استفاده های مستقیم از انرژی زمینگرمایی :
استفاده مستقیم از انرژی زمینگرمایی به معنای بهرهبرداری بدون واسطه از انرژی حرارتی درون زمین است در این حالت، انرژی زمینگرمایی به انرژی الكتریكی تبدیل نمیشود بلكه به صورت مستقیم از انرژی حرارتی آن استفاده میگردد. بطور كلی مخازن زمینگرمایی كه دمای آنها 65 تا 150 درجه سانتیگراد هستند برای تبدیل به انرژی الكتریكی دارای توجیه اقتصادی بالایی نیستند لذا این گونه مخازن زمینگرمایی جهت بهرهگیری مستقیم از انرژی حرارتی مناسب شناخته شدهاند كه برخی از این موارد عبارتند از: ایجاد استخرهای شنا، مراكز استحمام و حمامهای آبدرمانی، گرمایش و سرمایش ساختمانها (گرمایش ناحیهای)، استفادههای كشاورزی (عمدتاً در گرمایش گلخانهها و دامداریها)، پرورش آبزیان (فراهم كردن گرمای حوضچهها و كانالهای پرورش ماهی)، فرآیندهای صنعتی و پمپهای حرارتی(برای گرمایش و تبرید).به طور كلی، درجه حرارت سیال زمینگرمایی مورد نیاز برای استفاده مستقیم به مراتب كمتر از میزان مورد نیاز برای تولید الكتریسته است.
قیمت فایل فقط 21,600 تومان
برچسب ها : بهره برداری انرژی زمین گرمایی , زمین گرمایی , استفاده از انرژی گرمایی زمین , کاربرد انرژی گرمایی